מי מאיתנו לא שמע את המשפט שהפך בשנים האחרונות לשכיח "קניתי דירה נוספת להשקעה", שיח הסלון מוקדש לנדל"ן.
כתוצאה מכך רבים מהציבור משכירים את נכסיהם ונתקלים בתופעה המטרידה בעלי נכסים, וזו תופעת הדיירים המפרים הסכם שכירות ומסרבים להתפנות מהנכס.
לא ניכנס לנבכי ההיסטוריה, אך בשונה מההליך המשפטי שהיה נהוג, ניתן לקבל פסק דין לפינוי דייר בפרק זמן קצר יחסית של בין חודש ימים ל-60 ימים מרגע מסירת כתב התביעה לשוכר.
עוגמת הנפגש הנגרמת לבעל הנכס רבה והיא אינה כרוכה רק בהיבט כלכלי אלא גם בהיבט רגשי, בעל הנכס מרגיש מרומה ופגוע מכך שאדם זר גר אצלו בנכס, הפר את ההסכם אשר חתם מולו, מסרב להתפנות ואף צובר חובות
נוספים מלבד השכירות, כגון: מים, חשמל, ארנונה ועוד (קראו באתר מאמר נפרד "חובות שהותירו השוכרים").
כאמור, בעבר סוגייה זו הייתה מורכבת וההליך אשר התנהל בפני בית המשפט היה ארוך ביותר, למפרי ההסכם היה כר נוח לפעול בו לאור משך ומורכבות ההליך.
יש לזכור, במידה והשוכר אינו מפנה את הנכס גם לאחר הוצאת צו פינוי מבית המשפט במסגרת התביעה, יהיה צורך לפתוח בהליך הוצאה לפועל.
לסיכום, היריעה קצרה מלהכיל, לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום, הן בעת חתימת הסכם שכירות (ולא להסתפק בחוזה שניתן להוריד מהאינטרנט) והן בעת שהשוכר אינו מקיים את ההסכם עליו חתם.
כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי וכל המידע המצוי במאמר זה משמש כמידע כללי בלבד ועל אחריות המשתמש, המידע במאמר זה אינו מתיימר להקיף את הנושא על מורכבותו הרבה.